Burgerbegroting Antwerpen 2018 tijdens de week van de NAH

Burgerbegroting Antwerpen 2018 tijdens de week van de NAH

TIPz werd geselecteerd met TIPz’ impactmeting. Een burgerproject om vrijwilligers met chronische gevolgen van een hersenaandoening te versterken. Stem je mee op de burgerbegroting van 2018 – Antwerpen?

Het is een druk NAHjaar! Tijdens deze week van de NAH kan jij ook je steentje bijdragen door simpelweg te stemmen voor TIPz’ impactmeting op de Burgerbegroting Antwerpen 2018.  Alvast bedankt want wij hebben er ZIN in.

ALGEMEEN

De burgerbegroting is een project van district Antwerpen dat loopt sinds 2013. Elk jaar beslissen de inwoners zelf waaraan 10% van het districtsbudget wordt gespendeerd, maar liefst 1,1 miljoen euro.

In maart kiezen de inwoners de 12 belangrijkste thema’s, in april verdelen ze het geld erover, in mei en juni worden de projecten ingediend voor deze thema’s en in oktober worden de projecten gekozen die volgend jaar geld krijgen.

ONLINE STEMMEN

·        Via www.burgerbegrotingprojecten.be

·        Enkel voor inwoners van district Antwerpen van 13 jaar en ouder

·        Je hebt een geldig rijksregisternummer en e-mailadres nodig om te kunnen stemmen (om te controleren of je wel in district Antwerpen woont) enkel mensen met postcode 2000,2018, 2020, 2030, 2050, 2060.

·        Je kan maar één stem per project uitbrengen, maar wel op zoveel projecten als je wil.

·        Online stemmen tellen voor 20% van het totaal.

·        Het stemmen kan tot zaterdag 20 oktober, 16 uur.

·        Promoot je project zoveel mogelijk via sociale media, want er zijn nog veel  inwoners die de burgerbegroting niet kennen, je kan de logo’s bij deze mail gebruiken bij je posts en e-mail.

LIVE STEMMEN

·        Op zondag  21 oktober in het Zuiderpershuis, Waalse kaai 14

·        Inschrijven op www.burgerbegroting.be, op die site vind je ook alle info over de burgerbegroting.

·        Enkel voor inwoners van district Antwerpen. (Leeftijd: we verwachten dat een deelnemer op een volwassen manier mee kan debatteren aan een tafel, dus rond 15+).

Celine Berckmoes
celine.berckmoes@tipz.be