Zin om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek?

Zin om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek?

TIPz en Thomas More Antwerpen werken al enige tijd samen aan een vragenlijst om de non-verbale communicatieveranderingen bij personen met de ziekte van Parkinson in kaart te brengen. Meten is weten. Heb jij zin om mee te werken?

Het effect van de ziekte van Parkinson op de non-verbale communicatie van patiënten is gekend. Er is echter weinig onderzoeksmateriaal voorhanden om de specifieke uitdagingen in kaart te brengen. Aan de hand van dit onderzoek ontwikkelen we een vragenlijst die de non-verbale gedragingen (oogcontact, houding, gelaatsuitdrukking, … ) bij iemand die de diagnose van Parkinson heeft, nagaat. Op basis van de resultaten van deze nieuwe vragenlijst kan men in de toekomst binnen de logopedische praktijk gerichter behandelen in de communicatie tussen de patiënt en zijn/haar omgeving.

Meten is weten. Heb jij zin om mee te werken?

E-mail of telefoneer (gsm: 0496/53.29.23) dan naar onze onderzoekster Lotte.

 

Kom jij in aanmerking?

Voor de laatste fase in het onderzoek zijn we op zoek naar personen met de ziekte van Parkinson én iemand uit de naaste omgeving (partner, zoon/dochter, mantelverzorger, familielid, …) die willen meewerken aan het onderzoek.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Lotte zal de vragenlijst van 20 eenvoudige vragen twee keer afnemen, met een tussenperiode van twee à drie weken. De vragen worden voorgelegd aan de persoon met de ziekte van Parkinson en aan iemand uit de omgeving. Ook wordt er eenmalig een vergelijkende vragenlijst afgenomen. Lotte komt naar u thuis, dus u hoeft zelf geen verplaatsing te maken. Haar bezoeken zullen plaatsvinden in de maanden oktober, november, december en januari. De resultaten van het onderzoek worden anoniem verwerkt en indien u dat wenst op een later tijdstip meegedeeld.

 

CONTACT

Indien u zelf interesse heeft om deel te nemen aan dit onderzoek of u kent iemand die zou willen deelnemen, kan u Lotte contacteren via onderstaande gegevens:

Lotte Pauwels

E-mail: s0182535@student.thomasmore.be

GSM: 0496/53.29.23

 

Wens je dit af te drukken om te geven aan anderen, dat kan via Oproep deelnemers vragenlijst

Attachments

Celine Berckmoes
celine.berckmoes@tipz.be