Openmonumentendag wordt openmonuMENSENdag!

Openmonumentendag wordt openmonuMENSENdag!

Ben je op zoek naar een plek om te landen? Om je gedachten en gevoelens even te laten stranden?

Dan zit je goed op “open monuMENSENdag”.

10 september 2017

‘t Voldersveld, Kruisstraat 14, Kerkhove (Avelgem)

Programma

10u – 18u doorlopend

  • Een open blik op ’t Voldersveld, zijn omgeving én de tentoonstelling van TIPz
  • Kunstwerken van van Rittn Siskin
  • Wereldwinkel
  • Dromen die verbinden

 

10u            Cirkel met Kristin Verellen (de plaatsen zijn beperkt, inschrijven via www.wehavethechoice.com)

13u30        Voordracht en signeersessie door dichteres Marieke Maerevoet

Na de cirkel van 10u kan je doorlopend de hoeve bezichtigen die bijzondere erfgoedkenmerken combineert met natuurelementen. Naast een indrukwekkende haardplaats bewonder je het vernieuwde zink- en schrijnwerk en een authentiek geleemde voutekamer. In de tuin kan je een oogstklare moestuin, opgestart in het kader van Samen Tuinieren, en aansluitende boomgaard met hoogstammen terugvinden.

TIPz vzw met de tentoonstelling ‘De (On)zichtbare Parkinson’.

De beschrijving van de ziekte van Parkinson keert terug tot 1817, exact 200 jaar geleden dus en dit gebeurde door de Engels arts Dr. James Parkinson (11 April 1755 – 21 December 1824). Net zoals de hoeve wordt gerenoveerd, zo wordt ook de omschrijving van deze neurodegeneratieve ziekte in een nieuw kleedje gestoken door de organisatie TIPz.

Cirkels – We have the choice, We hebben de keuze om te kijken naar het contrast tussen de noeste arbeid die deze hoeve uitstraalt en de stille intimiteit van de cirkels.

Of net de gelijkenis te proeven tussen de geborgenheid van de cirkels en de geslotenheid van het binnenhof. Zo hebben we ook de keuze om aandacht te geven aan de opwaartse spiraal van geweld en toch te blijven kiezen voor de liefde die zich in ons ontketent.

We delen ook graag onze dromen voor de toekomst. Je mag voor één keer jouw droom plukken of net hangen in onze Droomboom. Wie weet valt hij wel in vruchtbare aarde zodat hij kan beginnen wortel schieten. Zo gaat dat met dromen, ze zoeken verbinding en vinden nieuwe kansen. Droom je mee of … werk je mee?

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door MENSEN, sommigen onder hen hebben de ziekte van Parkinson. De opbrengst van deze dag gaat naar twee burgerinitiatieven: www.tipz.be (TRIODOS BE65 5230 8081 2896) én www.wehavethechoice.com.

Circles – We have the choice  is gegroeid uit een vrijwillig burgerinitiatief van Kristin Verellen en een kring van vrienden. Deze groep van professionele begeleiders bouwen mee aan een cultuur van inclusie en dialoog en pogen machteloosheid om te buigen in kracht en mensen van hart tot hart te verbinden.

TIPz –Tijd voor Integratie, Participatie en “z”. TIPz is een vzw die zich engageert om de positie van mensen in moeilijke levenssituaties te versterken. We reiken hen handvatten aan om zich beter te wapenen tegen de uitdagingen van de ziekte van Parkinson

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Celine Berckmoes
celine.berckmoes@tipz.be